Избери Език

За Мен

          Още от малка винаги съм обичала да рисувам, но не къщички и дървета, а фигурки родени от фантазията ми. В процеса на рисуването от някои от тях се раждаха принцеси, от други животинки и цветя. След това с помощта на въображението ми ги включвах в някакъв сюжет.  

          Рисувала съм натюрморти, пейзажи и портрети, но макар и оценявани добре от специалисти в тази област не изпитвах радост от рисуването им, а само задоволство от резултата. И през ум не ми минаваше да ставам художник.

          По стечение на обстоятелствата образованието, което завърших и това, което съм работила и работя в момента е било и е до  голяма степен еднообразно, вкарано в определени стереотипи, които не допускат творчеството.

          За да запълня тази празнота учех чужди езици, ходех на танци, шиех си тоалети по мои модели, рисувах с латекс по стените, но все нещо не ми  достигаше за да се почувствам удовлетворена от себе си.

          Веднъж една моя близка приятелка ме попита защо не рисувам за развлечение. Казах и, че съм опитвала, но не ми е забавно. След време тя ми показа една обява  за курс - „Рисуване с пръсти“. Нестандартният начин на рисуване веднага привлече вниманието ми и аз с удоволствие се записах.

          След няколко урока реших, че искам да рисувам по мой собствен начин – бил той добър или лош, а не в стила на  учителя ми.

          Оказа се, че рисуването с пръсти ме грабна и аз с радост сядах пред платното. Беше толкова вълнуващо и забавно да сложиш боя на пръстите си и да гледаш уникалното смесване на цветовете, което се получаваше при движението им.

          Не знаех какво да мисля, когато ми казаха, че картините ми излъчват положителна енергия. Не съм правила замерване на нито една от тях, но сигурно ако някой се интересува дали това е така има начин да провери. Зная само, че рисувам с много любов, а пръстите ми я предават на платното движени от въображението ми.

Таня